Navigation Menu+

Pavo

The Challenge:

The first glimpse of the salon had to be distinctive, because of its position just off the busy Orchard Road.  The Stripe Collective decided to keep the facade simple allowing the reception area inside do the talking. Through the floor to ceiling glazed shopfront the distinctive pattern of the Italian textured tiles covers the floor and walls, creating a dramatic and eye catching effect.

The Solution:

The solid timber reception desk, hand carved in Indonesia, compliments this dramatic pattern with its faceted front.  The display case also reflects this pattern, nicely tying everything together.  The two vintage feature pendent lights over the reception desk were carefully and painstakingly reconditioned by The Stripe Collective.  Leading you up steps into the main salon area is a custom-made carpet, also designed by Stripe.

The cutting area main room has wonderfully high ceilings, which we chose to celebrate by hanging full-height, soft linen gold curtains that draped more than 6 metres down to the floor.  Everything in this room was custom made by The Stripe Collective for Pavo, from the cutting chairs carefully upholstered in a grey ostrich leather, to the side tables giving Clients somewhere to put their handbag, coffee and magazine.

For the private cutting rooms, required for VIP clients, The Stripe Collective designed a unique signature wall covering, influenced by classic art deco lines and featuring a beautifully illustrated peacock.

A small opening in the gold curtains, held open by custom-made brass peacock curtain-ties either side, leads you through to the dark shampoo area behind.  Here, bespoke pendents intended to look like shampoo bubbles hang over the shampoo beds, creating surrounding underwater reflections.  The wallpaper is again Pavo’s own signature wall covering, this time using a darker and moodier colour palette.